TEKİR-AĞ KASIM: EMEKLİ ÖĞRETMEN İLE RÖPORTAJ

EMEKLİ ÖĞRETMENLE RÖPORTAJ

1. Branşınız nedir?

Sınıf öğretmeniyim.

2.Neden öğretmenliği seçtiniz? Meslekteki amaçlarınız nelerdi? Bunların ne kadarını gerçekleştirebildiniz?

Eğitim benim için çok önemli. Ben öğretmenliğe daha ilkokulda okurken karar vermiştim ve bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum ve istediklerimi yaptığıma inanıyorum.

3.Birilerinin bilmediği bir şeyi ilk kez sizden duymaları nasıl bir duygu?

Muhteşem bir duygu. İlk defa duydukları bir şeyin mimiklerine yansıması derse ilgi duyduklarının bir göstergesi oluyor. Ben de bunu gördüğümde çok mutlu oluyorum.

4. Sizce öğrenci olmak mı daha zor yoksa öğretmen olmak mı?

Öğretmen olmak daha zor diye düşünüyorum; çünkü öğretmen olarak rol model oluyorsunuz. Bu nedenle de hata yapmak gibi bir lükse sahip değilsiniz. Çünkü göz önündesiniz, çok dikkatli olmanız gerekiyor.

5. Bir öğretmen olarak hayatta en çok korktuğunuz şey nedir?

En korktuğum şey haksızlıkları görmek, şahit olmak ama engelleyememektir.

6.   Geri dönüp baktığınızda, öğretmenlik mesleği için neler söylemek istersiniz?

Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslektir ve gönülden hiçbir zaman çıkmaz. Emekli de olsam bir şeyleri öğretmek için hala çaba gösterdiğimi fark ediyorum.

7.Emekli, tecrübeli bir öğretmenimiz olarak genç öğretmenlerimize tavsiyeleriniz nedir?

Genç meslektaşlarımın, öncelikle, öğretmenliği geçimlerini sağlayacakları bir iş olarak değil, ülkemizin geleceğini şekillendirecek bireyleri yetiştirecek bir sanat olarak görmelerini tavsiye ederim. Bu, temel ilke. Öğretmen, insan sevgisini en üst seviyede taşıyan kişi olmalıdır.