TEKİR-AĞ KASIM:ÖĞRETMENLERE YÖNELİK YAPILAN AİDİYET ÖLÇEĞİ RAPORUNDA BELİRTİLEN İYİLEŞTİRMEYE YÖNELİK ALANLARDA ÇALIŞMLAR YAPILMASI

MARMARACIK İLKOKULU MESLEKİ AİDİYET ÖLÇEĞİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Okulumuzda kasım ayı içerisinde öğretmen mesleki aidiyet ölçeği uygulandı ve sonuçları raporlandı. İş yaşamı içerisindeki örgütlenmenin biçimleri, kurum içindeki iletişim düzeyleri, idari amirlerin çalışanlarına karşı sergiledikleri tutum ve davranışlar, ekonomik kazancın tatmini, çalışılan mekanın yeterliliği gibi pek çok etmeni içinde barındıran Mesleki aidiyet, iş yaşamındaki başarıyı etkileyen önemli faktörlerin başında yer almaktadır. Kullanılan Mesleki Aidiyet Ölçeği'nde, araştırmanın amacına uygun olarak, 11 soru kullanılmıştır. Sorular 3'lü likert tipi derecelendirme ile hazırlanmış olup, ölçek içerisinde, "(1)Evet, (2)Kararsızım, (3) Hayır" şeklinde belirlenmiştir. Buna göre mesleki alandaki sorulara olumlu cevaplar verilmiştir.

28.11.2022 83